Hemmagjort vitlöksbröd

Igår testade jag att göra egna vitlöksbröd, det blev supergott! Dock så kunde jag fortfarande känna smaken av vitlök när jag vaknade imorse och när jag öppnade kylskåpet så bara vällde det ut vitlöksdoft! Det kändes lite som att jag tog en vitlöksdusch eller nåt! Jag kanske får lugna mig lite med vitlöken nästa gång...
Eftersom jag bara improviserade och hittade på lite så har jag inget exakt recept men ungefär såhär:
- Häll upp lite olivolja i en skål
- Pressa i några vitlöksklyftor och låt det stå och dra sig lite
- Häll i salt, peppar och hackad persilja (färsk)
- Blanda i rumsvarmt smör och rör till en jämn liten smet
- Skär upp en baguette och lägg på ett galler (med bakplåtspapper ifall det rinner igenom bröden eller något annat oväntat sker) 
- Bre på smeten på bröden och sätt in i ugnen i ca. 5 min på 220 grader
KLART!


» Adine

Vad gott med eget bröd! Nu blev jag inspirerad :)

2014-03-19 // 13:47:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback